Podívejte se na výstavu Region Press Foto 2019

Do konce ledna mohou zájemci navštívit výstavu fotografií z novin, časopisů i dalších tiskovin či internetových serverů z Vysočiny. Region Press Foto 2019 se koná v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Žižkově ulici v Jihlavě. Snímky jsou k vidění hned vedle kongresového sálu a pak ještě ve třetím patře úřadu. Jak je tam otevřeno, zjistíte na této stránce.



Více než 50 fotografií profesionálních i amatérských fotografů je pestrou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. Vedle profesionálních snímků tu lze nalézt i ty, které dokumentují každodenní život ve společnosti, krajinu nebo obec. Ač nemusí být výtvarně dokonalé, byly pořízeny s láskou a úmyslem co nejlépe zachytit událost v daném místě. „Snímky jsou dokumentem doby, která je vždy jedinečná. Jejich význam je proto jednoznačný,“ dodává za pořadatele ze Syndikátu novinářů Vysočina Petr Klukan.

„Fotografie spoluvytváří stránky novin a často jsou to přímo ony, které zaujmou čtenáře přečíst si obsah článku,“ vysvětluje význam snímků pro média předseda vysočinských novinářů Jaroslav Paclík. Jde již o sedmý ročník výstavy. Ta je v posledních letech koncipována jako putovní.

Vystavující tiskoviny a portály: 
Jihlavské listy, Telčské listy, Týdeník Cesta Vysočinou, Deník (ze všech pěti okresů Vysočiny), ždírecké Naše noviny, Dnes, 5+2, měsíčník Kraje Vysočina, internetové Vysočina-news, Třebíčské noviny, Přibyslavský občasník i internetová obec Přibyslav, Žďárské noviny a Noviny jihlavské radnice. 

S instalací výstavy pomohli studenti Střední uměleckoprůmyslové školy v Jihlavě-Heleníně.