Po desáté tu je novinářská soutěž o ceny

Pro redaktory i kronikáře je určený v pořadí již desátý ročník soutěže Péče o naše památky 2018. Zašlete nám váš letošní článek, nebo příspěvek pro rozhlas či televizi a získejte zajímavou cenu.

Psali jste v průběhu tohoto roku o lidech, organizacích nebo institucích, které se příkladně starají o památky na Vysočině? Nebo jste o tom referovali v rádiu či v televizi? Pak neváhejte s účastí. Syndikát novinářů Vysočina tímto vyhlašuje jubilejní desátý ročník autorské soutěže Péče o naše památky 2018.

Kraj Vysočina je bohatý na odkazy hmotné kultury a média mají – informováním svých čtenářů, diváků nebo posluchačů – možnost napomáhat, aby historické, kulturní ba ani technické památky nepodléhaly zapomnění, v horších případech i zkáze. Cílem této naší již tradiční aktivity je ocenit žurnalisty či spolupracovníky médií, nebo kronikáře, kteří neopomíjejí zviditelňovat příkladný vztah jednotlivců, podnikatelských subjektů či občanských iniciativ k památkám v Kraji Vysočina.

Každý autor může soutěž obeslat maximálně třemi publicistickými materiály, které byly či budou prokazatelně zveřejněny od začátku letošního roku do 15. listopadu 2018. Rozhodující při hodnocení zaslaných příspěvků či rozhlasových nebo televizních reportáží bude především to, jak tvůrce splnil zadání. Tedy, jak přiblížil textem, slovem či obrazem v tištěných nebo elektronických médiích, případně zápisem do kronik životní postoje lidí a jejich příkladnou péčí o nějakou památku nebo památky na Vysočině. Porotou vybraní tvůrci budou finančně oceněni.

Uzávěrka soutěže je v pátek 16. listopadu 2018. Vaše příspěvky posílejte na e-mailovou adresu syndikat.vysocina@volny.cz . Na témže místě zodpovíme i případné otázky.