Vypisujeme další ročník autorské soutěže Péče o památky

Syndikát novinářů na Vysočině opět po roce pořádá autorskou soutěž Péče o naše památky. Zúčastnit se mohou redaktoři i kronikáři. Zašlete nám váš článek z tištěných médií, nebo příspěvek pro rozhlas, televizi či webové stránky a získejte zajímavou cenu.

Vítáme příspěvky třeba i o těch „nejdrobnějších“ památkách, mezi které patří kapličky v malých vískách, pomníčky nebo křížky. Přihlásit se ale samozřejmě můžete i s příspěvky týkajícími se významných pamětihodností v regionu. Oceníme rovněž články o lidech, kteří pomohli k opravě či záchraně nějaké památky na Vysočině.

Ilustrační foto: Pixabay

Každý autor může soutěž obeslat maximálně třemi publicistickými materiály (u elektronických formátů s přepisem textu), které byly či budou prokazatelně zveřejněny od začátku letošního roku do 31. října 2020. Rozhodující při hodnocení zaslaných příspěvků či rozhlasových nebo televizních reportáží bude především to, jak tvůrce splnil zadání. Tedy, jak přiblížil životní postoje lidí či jejich sdružení a jejich příkladnou péči o nějakou památku nebo památky na Vysočině. Porotou vybraní tvůrci budou oceněni.

Uzávěrka soutěže Péče o naše památky 2020 je v pátek 6. listopadu. Vaše příspěvky posílejte na e-mail syndikat.vysocina@volny.cz . Na témže místě Vám zodpovíme i případné otázky.

Soutěž pořádáme ve spolupráci s Krajem Vysočina a Národním památkovým ústavem.