Začala výstava Region Press Foto 2022

Své snímky představuje 16 médií z Kraje Vysočina. Jedná se o jubilejní desátý ročník této fotografické výstavy. Reportážní i výtvarné fotografie jsou k vidění na krajském úřadě v Jihlavě.

Snímek z instalace výstavy. Foto: Petr Klukan

V lednu už je to tradice, že se koná jedna z nejpestřejších fotografických výstav v regionu. Syndikát novinářů Vysočina pořádá výstavu Region Press Foto 2022. 

Od 3. do 31. ledna jsou v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě vystaveny fotografie z tištěných či internetových médií z Vysočiny. Snímky si můžete prohlédnout v přízemí vedle kongresového sálu a pak i u dalšího jednacího sálu ve třetím patře úřadu. Ten sídlí na adrese Žižkova 57. Výstava je přístupná v úředních hodinách. Otevřeno je v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin a ve zbylé pracovní dny od 8 do 13 hodin.


Tentokrát při výročí Jaroslava Haška

Jde o jubilejní desátý ročník výstavy, která má za cíl prezentovat rozmanitost médií v našem regionu. Na každém ze 24 panelů si návštěvníci přečtou popisky k fotografiím, ale i informace o jednotlivých novinách, časopisech nebo webových portálech.

Fotografie jsou k vidění u sálu zastupitelstva a pak ještě u zasedací místnosti o dvě patra výše. Foto: Petr Klukan


Celkem 48 fotografií od profesionálních i amatérských fotografů je zajímavou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. 

„Všem redakcím, které se výstavy fotografií účastní, děkujeme za spolupráci. Je vidět, jak pestrá a kreativní média na Vysočině máme. Snaží se velmi dobře pracovat s fotografiemi a posouvat se v tomto ohledu dále dopředu,“ uvádějí za pořádající Syndikát novinářů Vysočina Jaroslav Paclík a Petr Klukan.

Výstava je koncipována jako putovní. Je první akcí Syndikátu novinářů Vysočina v tomto významném roce. Právě v den instalace výstavy, v úterý 3. ledna 2023, uplynulo 100 let od úmrtí slavného spisovatele a novináře Jaroslava Haška. Na konci dubna si pak ještě připomeneme 140 let od narození světoznámého autora Osudů dobrého vojáka Švejka. 


Vystavují: 

Brtnický zpravodaj, DNES, Horácké novinky, Jaroměřický zpravodaj, Jihlavské listy, Jihlavské noviny, Jihlavský deník, Naše město, Počátecký zpravodaj, Polenský zpravodaj, Telčské listy, Třebíčské noviny, Třebíčský deník, Třebíčský zpravodaj, Vysočina–news.cz, Žďárské noviny