Ještě je možnost vyrazit za fotografiemi do Jaroměřic nad Rokytnou

Ještě do úterý 31. srpna bude v prostorách Špitálu v Jaroměřicích nad Rokytnou k vidění putovní výstava Region Press Foto 2020. Syndikát novinářů Vysočina tuto akci připravil ve spolupráci s městem. 

Foto z vernisáže výstavy: František Hruška

„Tato budova je jedním z nejstarších objektů, kde se Region Press Foto konalo. Dočetl jsem se na webových stránkách města, že Špitál existoval v Jaroměřicích nad Rokytnou již před rokem 1382,“ uvedl při červencové vernisáži předseda Syndikátu novinářů Vysočina Jaroslav Paclík. Špitál stojí hned v sousedství malebného jaroměřického zámku. Otvírací dobu Špitálu najdete na této internetové stránce.

Fotografie na výstavě jsou dokumentární, reportážní, nebo výtvarné. Téma je libovolné. Tentokrát se účastní následující média: Havlíčkobrodský deník, Horácké noviny, Jaroměřický zpravodaj, Ježkovy oči, Jihlavský deník, Jihlavské listy, Jihlavské noviny, Kraj Vysočina, MF Dnes a 5plus2, Pelhřimovský deník, Telčské listy, Třebíčský deník, Třebíčské noviny, Žďárský deník, Žďárské noviny, Vysočina–news.cz a Horácké novinky.cz.

Foto z vernisáže výstavy: František Hruška

Výstava Region Press Foto je první ze tří hlavních aktivit Syndikátu novinářů Vysočina. Tou druhou je autorská soutěž pro píšící novináře nebo rozhlasové a televizní reportéry Péče o naše památky.

A v neposlední řadě – velkou akcí, která připadá na letošek, je soutěž v psaní krátkých satirických básní Epigram. Tento rok je v tomto směru obzvlášť významný – protože roku 2021, konkrétně 31. října, uplyne 200 let od narození slavného českého spisovatele, epigramatika i novináře Karla Havlíčka Borovského.