ZAČALA VÝSTAVA REGION PRESS FOTO 2017

Fotografie z vysočinských regionálních médií jsou k vidění na nové výstavě v Jihlavě. V prostorách krajského úřadu začíná dnes a potrvá až do konce ledna. 

"Zúčastnilo se 15 redakcí, vystaveno je 46 fotografií," uvádí za organizující Syndikát novinářů Vysočina Petr Klukan. Výstava je určena jak profesním novinářům či fotografům, tak i fotografujícím spolupracovníkům redakcí, jejichž snímky s regionální tématikou periodika zveřejnila.


Fotografie jsou k vidění v prostoru u kongresového sálu Kraje Vysočina a pak i ve třetím podlaží. Snímek je z instalace výstavy.

Výstavu mohly obeslat redakce deníků, týdeníků a měsíčníků či městských novin a zpravodajů. Zapojují se také internetové portály. Fotografie mohou být dokumentární, reportážní, nebo výtvarné. Téma je libovolné.

Noviny, ať už denní, týdeníky nebo měsíčníky, informují své čtenáře. Čím větší pestrost zpráv a pohledů a názorů na ně, tím lépe pro celou společnost. Vysočinský Syndikát novinářů i proto připravil tuto výstavu. Prostřednictvím fotografií představuje alespoň část médií, které v kraji vycházejí. Vstup na výstavu je volný. Zájemci ji mohou navštívit na Krajském úřadě Kraje Vysočina v jihlavské Žižkově ulici.


S instalací expozice pomáhají Syndikátu novinářů Vysočina pravidelně studenti a studentky Střední uměleckoprůmyslové školy v Jihlavě-Heleníně. 2x foto: Petr Klukan

Žádné komentáře:

Okomentovat