STARTUJE SOUTĚŽ PÉČE O NAŠE PAMÁTKY 2017

Pro redaktory i kronikáře je tu již po deváté možnost získat zajímavou cenu v autorské soutěži. Napište článek, nebo natočte příspěvek pro rádio či televizi a získejte zajímavou cenu.

Hlavní turistická sezona je v plném proudu. Kdy jindy obdivovat a psát o památkách než teď přes léto. Syndikát novinářů Vysočina spolu s partnery tímto vyhlašuje devátý ročník autorské soutěže Péče o naše památky 2017. Zúčastněte se i Vy!

Kraj Vysočina je bohatý na odkazy hmotné kultury a média mají – informováním svých čtenářů, diváků nebo posluchačů – možnost napomáhat, aby historické, kulturní ba ani technické památky nepodléhaly zapomnění, v horších případech i zkáze. Cílem této naší již tradiční aktivity je ocenit žurnalisty či spolupracovníky médií, nebo kronikáře, kteří neopomíjejí zviditelňovat příkladný vztah jednotlivců, podnikatelských subjektů či občanských iniciativ k památkám v Kraji Vysočina.

Každý autor může soutěž obeslat maximálně třemi publicistickými materiály, které byly či budou prokazatelně zveřejněny od začátku letošního roku do 12. listopadu 2017. Rozhodující při hodnocení zaslaných příspěvků (elektronické formáty prosíme s přepisem textu) bude především to, jak tvůrce splnil zadání. Tedy, jak přiblížil textem, slovem či obrazem v tištěných nebo elektronických médiích, případně zápisem do kronik životní postoje lidí a jejich příkladnou péčí o nějakou památku nebo památky na Vysočině. Porotou vybraní tvůrci budou finančně oceněni.

Uzávěrka soutěže je ve středu 15. listopadu 2017. Vaše příspěvky posílejte na e-mailovou adresu syndikat.vysocina@volny.cz . Na témže místě zodpovíme i Vaše případné otázky.