REGION PRESS FOTO NYNÍ V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ

Výstava fotografií Region Press Foto 2016 je v současnosti k vidění v galerii Vinum Missae na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě. Zájemci mohou v domě, jehož součástí je i restaurace U Soudku, zhlédnout vedle sebe snímky profesionálních fotografů spolu se záběry amatérskými. Výstavu pořádá Územní sdružení Syndikátu novinářů Vysočina.


Instalace výstavy v galerii Vinum Missae. Foto: Jan Kliment


Fotografie spoluvytváří stránky novin a často jsou to přímo ony, které zaujmou čtenáře přečíst si obsah článku. Snímky mají nejen estetickou, ale i vypovídací hodnotu. Jsou krásné, ošklivé, dokumentární, dobové…, zachycují okamžik, který zachovají navždy.

Výstava Region Press Foto 2016 předkládá některé z nich. Fotograficky dokonalé od profesionálů, pro které je hledání nejlepšího záběru, nejlepšího světla, nejlepšího tématu a toho nejlepšího okamžiku dennodenním chlebem. Precizní snímky vytvořené díky využití nejlepší techniky, znalostí a zkušeností.

Vedle nich jsou záběry dokumentující každodenní život ve společnosti, krajinu, obec. Možná bychom v nich našli fotografické chyby, to ale není účelem. Byly pořízeny s láskou, s vědomím, že jsou zachycením doby, která je vždy jedinečná. Nemusejí aspirovat na stupně vítězů fotografických soutěží, stačí, že dokumentují dění ve všech místech a koutech naší Vysočiny. Jejich význam je nejen pro své množství nezastupitelný.

Noviny, ať už denní, týdeníky nebo měsíčníky, informují své čtenáře. Čím větší pestrost zpráv a pohledů a názorů na ně, tím lépe pro celou společnost. Vysočinský Syndikát novinářů proto připravil tuto výstavu. Prostřednictvím fotografií představuje alespoň část tiskovin a internetových portálů, které v kraji vycházejí.

"Výstava v Havlíčkově Brodě, v galerii nacházející se jen pár kroků od slavného Havlíčkova domu, potrvá do letních prázdnin, vstup na ni je volný," doplňuje za Syndikát novinářů Vysočina předseda Jaroslav Paclík.

Žádné komentáře:

Okomentovat