Zajeďte si do Jaroměřic na výstavu Region Press Foto 2022

Město Jaroměřice nad Rokytnou pořádá ve spolupráci se Syndikátem novinářů Vysočina výstavu Region Press Foto 2022. Od 4. dubna do 30. června 2023 jsou v prostorách jaroměřické radnice vystaveny fotografie z šestnácti tištěných či internetových médií z Vysočiny.

Snímek z instalace výstavy. Foto: Město Jaroměřice nad Rokytnou 

Úřad sídlí na adrese náměstí Míru 2, které je v těsném sousedství malebného zámku. Výstava je přístupná v úředních hodinách. Otevřeno je denně od 8 do 12 hodin a v pondělí a ve středu navíc i odpoledne od 13 do 17 hodin.

Jde o jubilejní desátý ročník výstavy, která má za cíl prezentovat rozmanitost médií v našem regionu. Fotografie jsou od profesionálních i amatérských fotografů a představují zajímavou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. 

„Všem redakcím, které se výstavy fotografií účastní, děkujeme za spolupráci. Je vidět, jak pestrá a kreativní média na Vysočině máme. Snaží se velmi dobře pracovat s fotografiemi a posouvat se v tomto ohledu dále dopředu,“ uvádějí za pořádající Syndikát novinářů Vysočina Jaroslav Paclík a Petr Klukan.

Výstava je koncipována jako putovní. Je jednou z akcí Syndikátu novinářů Vysočina v tomto významném roce. Na konci dubna si připomeneme 140 let od narození Jaroslava Haška, světoznámého autora Osudů dobrého vojáka Švejka – a to tak, že v sobotu 29. 4. v Lipnici nad Sázavou vyhodnotíme soutěž v psaní humoristických povídek.


Vystavují: 

Brtnický zpravodaj, DNES, Horácké novinky, Jaroměřický zpravodaj, Jihlavské listy, Jihlavské noviny, Jihlavský deník, Naše město, Počátecký zpravodaj, Polenský zpravodaj, Telčské listy, Třebíčské noviny, Třebíčský deník, Třebíčský zpravodaj, Vysočina–news.cz, Žďárské noviny