Začala nová výstava Region Press Foto 2021

V lednu už je to tradice, že Syndikát novinářů Vysočina pořádá výstavu Region Press Foto. Letošní rok není výjimkou. Od 4. do 31. ledna jsou v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě vystaveny fotografie z novin, časopisů i dalších tiskovin či internetových serverů z Vysočiny.

Tentokrát se účastní třináct médií. Snímky zaslané jednotlivými redakcemi jsou k vidění v přízemí hned vedle kongresového sálu a pak ještě ve třetím patře úřadu. Ten sídlí na adrese Žižkova 57.

Celkem 42 fotografií od profesionálních i amatérských fotografů je pestrou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. Zachycují například takové události, jakými byly oslavy 200 let od narození slavného spisovatele a novináře Karla Havlíčka Borovského, návrat olympijského vítěze Lukáše Krpálka z letních her v Tokiu nebo natáčení posledního dílu seriálu o císařovně Marii Terezii. Také se ale podíváme na ledovou stěnu, k dukovanské elektrárně, na vozatajskou soutěž, do centra malebné Telče, na unikátní výměnu ciferníku na jihlavské radnici a řadu dalších míst!

Jde již o devátý ročník výstavy, která má za cíl prezentovat pestrost médií v našem regionu. Na každém panelu si návštěvníci přečtou nejen popisky k fotografiím, ale i informace o jednotlivých novinách, časopisech nebo webových portálech.

Zájemci si mohou prohlédnout tuto výstavu v úředních hodinách krajského úřadu. Otevřeno tam je v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin a ve zbylé pracovní dny od 8 do 13 hodin.

„Všem redakcím z našeho regionu, které na výstavu dodaly své snímky, patří poděkování,“ uvedli za Syndikát novinářů Vysočina Jaroslav Paclík a Petr Klukan. Organizátoři se těší na početnou účast médií i v dalším ročníku. Mimochodem, ten se bude konat v době, kdy uplyne 100 let od úmrtí Jaroslava Haška – další z velkých osobností české literatury a žurnalistiky.


Vystavující periodika a weby: 

5plus2, Borovské listy, Horácké novinky, Ježkovy oči, Jihlavské listy, Jihlavské noviny, Kraj Vysočina, MF Dnes, Telčské listy, Třebíčské noviny, Vysočina–news.cz, Zpravodaj Jaroměřic nad Rokytnou, Žďárské noviny 

Foto k článku: Petr Klukan