Výstava Region Press Foto bude nyní k vidění v Jaroměřicích

Syndikát novinářů Vysočina připravil ve spolupráci s redakcemi regionálních médií, městských a obecních zpravodajů i webových portálů osmý ročník výstavy fotografií Region Press Foto 2020. Od 13. července do 31. srpna tohoto roku si ji mohou prohlédnout obyvatelé i návštěvníci malebných Jaroměřic nad Rokytnou.

Výstava se koná ve spolupráci s městem v prostorách jaroměřického Špitálu. Otvírací dobu najdete na této internetové stránce. Vernisáž je naplánována na úterý 13. července od 16 hodin. 


Letos se výstavy účastní sedmnáct médií. Je to přibližně podobný počet jako v minulém roce,“ upřesňuje za pořadatele předseda Syndikátu novinářů Vysočina Jaroslav Paclík. 

Téměř 50 fotografií profesionálních i amatérských fotografů je pestrou směsicí dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. Vedle profesionálních snímků tu lze nalézt i ty, které dokumentují každodenní život ve společnosti, krajinu nebo obec. Ač nemusí být výtvarně dokonalé, byly pořízeny s láskou a úmyslem co nejlépe zachytit událost v daném místě. „Snímky jsou dokumentem doby, která je vždy jedinečná. Jejich význam je proto jednoznačný,“ dodává další z členů Syndikátu novinářů Vysočina, šéfredaktor Jihlavských listů Petr Klukan.

Jedna z akcí v „Havlíčkovském“ roce

Cílem výstavy Region Press Foto je ukázat prostřednictvím fotografií veřejnosti, kolik různých novin, týdeníků, měsíčníků a zpravodajů na Vysočině vychází. Nejde o soutěž, ale o výstavu, v níž se prostřednictvím snímků prezentují jednotlivá periodika.

Region Press Foto je jednou z akcí Syndikátu novinářů Vysočina v tak zvaném „Havlíčkovském“ roce. Na konci října 2021 si totiž připomeneme 200 let od narození slavného českého novináře a spisovatele Karla Havlíčka Borovského.