Region Press Foto v Jaroměřicích nad Rokytnou

Město Jaroměřice nad Rokytnou pořádá ve spolupráci se Syndikátem novinářů Vysočina výstavu Region Press Foto 2023. Od 9. dubna do 27. června 2024 budou v prostorách jaroměřické radnice vystaveny fotografie z tištěných a internetových médií z Vysočiny. 


Jedná se o jedenáctý ročník výstavy, která má za cíl prezentovat rozmanitost médií v našem regionu. Snímky jsou od profesionálních i amatérských fotografů a představují zajímavou směsici dokumentárních, reportážních i výtvarných děl. 

„Fotografie spoluutváří stránky novin a časopisů, a často jsou to přímo ony, které zaujmou čtenáře přečíst si obsah článku. Snímky mají nejen estetickou, ale i vypovídající hodnotu. Jsou krásné, ošklivé, dokumentární, dobové…, zachycují okamžik, který zachovají navždy. Tato výstava vám předkládá některé z nich,“ zmínili za Syndikát novinářů Vysočina Jaroslav Paclík a Petr Klukan.  

Výstava je přístupná v úředních hodinách jaroměřické radnice – na náměstí Míru 2, v sousedství jaroměřického zámku. Otevřeno tam je denně od 8 do 12 hodin a v pondělí a ve středu navíc i odpoledne od 13 do 17 hodin.