Epigram 2021 - ve sborníku, na fotkách i na videu

Syndikát novinářů Vysočina uspořádal v sobotu 30. října v Havlíčkově Brodě setkání epigramatiků z celé České republiky. Zároveň také vydal sborník s novodobými epigramy EPIGRAM 2021. Ten si mohou zájemci objednat na e-mailu syndikat.vysocina@volny.cz

Účastníci akce obdrželi pamětní placky s portrétem Karla Havlíčka Borovského a nápisem Epigram 2021.

Akce se konala při příležitosti 200 let od narození Karla Havlíčka Borovského. Fotografie z ní si prohlédněte v této fotogalerii. Autorem snímků je jeden z členů Syndikátu novinářů Vysočina František Hruška. 

EPIGRAM 2021 je také na videu. O projektu i letošní soutěži epigramatiků se dozvíte, když se podíváte na havlíčkobrodské Radniční okénko zveřejněné 27. října. Ve videu zaznívají i některé z epigramů, které jsou součástí nového sborníku. Uvidíte rovněž karikatury, o něž se postarali karikaturisté Pavel Rak a Miroslav Zachariáš. 

V sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě jsme připravili pro epigramatiky i návštěvníky akce výstavu karikatur.

„Soutěž v psaní epigramů se koná jednou za pět let, vždy u příležitosti významného kulatého jubilea Karla Havlíčka Borovského,“ uvedli za pořadatele Jaroslav Paclík a Jan Kliment. 

Letošní ročník soutěže podpořil Syndikát novinářů České republiky, společnosti Wellgroup a Dvořák – svahové sekačky, město Havlíčkův Brod a Jihlavské listy. Dalšími partnery byly Památník národního písemnictví, Národní knihovna ČR, Moravská zemská knihovna, Krajská knihovna Vysočiny a Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Za podporu i touto cestou všem partnerům děkujeme!

Sborník v elektronické podobě naleznete zde.