Péče o naše památky 2019

Novináři i kronikáři, opět můžete soutěžit! Napsali jste článek o lidech, kteří pomohli k opravě či záchraně nějaké památky na Vysočině? Nebo jste o tomto tématu natočili rozhlasovou, popřípadě televizní reportáž? Tak se zapojte do autorské soutěže pořádané Syndikátem novinářů Vysočina.

Ilustrační foto: Pixabay

Soutěž Péče o naše památky 2019 je určená pro redaktory i kronikáře. Zašlete nám váš článek z tištěných médií, nebo příspěvek pro rozhlas, televizi či webové stránky a získejte zajímavou cenu. Vítáme příspěvky třeba i o těch „nejdrobnějších“ památkách, mezi které patří kupříkladu kapličky v malých vískách, pomníčky nebo křížky. Přihlásit se však samozřejmě můžete i s příspěvky týkajícími se významných pamětihodností v regionu.

Každý autor může soutěž obeslat maximálně třemi publicistickými materiály (u elektronických formátů s přepisem textu), které byly či budou prokazatelně zveřejněny od začátku letošního roku do 22. listopadu 2019. Rozhodující při hodnocení zaslaných příspěvků či rozhlasových nebo televizních reportáží bude především to, jak tvůrce splnil zadání. Tedy, jak přiblížil textem, slovem či obrazem v tištěných nebo elektronických médiích, případně zápisem do kronik životní postoje lidí a jejich příkladnou péčí o nějakou památku nebo památky na Vysočině. Porotou vybraní tvůrci budou finančně oceněni.

Kraj Vysočina je bohatý na odkazy hmotné kultury a média mají – informováním svých čtenářů, diváků nebo posluchačů – možnost napomáhat, aby historické, kulturní ba ani technické památky nepodléhaly zapomnění, v horších případech i zkáze. Právě takové aktivity žurnalistů či spolupracovníků médií, nebo kronikářů budeme oceňovat již po jedenácté v historii.

Uzávěrka tohoto ročníku soutěže Péče o naše památky 2019 je v pátek 22. listopadu. Vaše příspěvky posílejte na e-mailovou adresu syndikat.vysocina@volny.cz . Na témže místě Vám zodpovíme i případné otázky.

Soutěž pořádáme ve spolupráci s Krajem Vysočina a Národním památkovým ústavem. Ceny budou předány na slavnostním novoročním setkání novinářů s hejtmanem Kraje Vysočina.